私費外国人留学生の方へ

Attention: Self-supporting international students (not including foreign government-sponsored international students) who will enroll in regular courses (Undergraduate and Graduate) or as research students at the School of Engineering or the Graduate School of Information Science and Technology, at The University of Tokyo in September (master’s and doctoral students 9/23; research students TBA) or October 2016, or who have been approved to enter The University in April 2017.

工学部・工学系研究科及び情報理工学系研究科では、大学の推薦を必要とする民間奨学金に、私費外国人留学生を推薦するため、民間奨学金登録制度を行っています。

民間奨学金への応募を希望する私費留学生は、必ず登録申請を行ってください
  • 過去に登録したことのある学生も、全ての書類をそろえて、下記の期間内に再度登録を行う必要があります。
  •  「留学生支援チーム(工8号館1階)」にて年2回登録が必要です。(毎年2月末・8月末頃)
  •  登録期間中に留学生支援チームまで来られない方は、友人・研究室のスタッフ等に 下記期間内に代理で申請してもらうようにしてください。
  • 登録期間以外には一切受け付けられませんので、ご注意ください。
  • 提出書類に不備がある場合は、留学生支援チームから直接本人へ電話、メールで連絡が入ります
  • 登録期間:2016年8月29日(月)~9月1日(木)  9:00-12:00、13:00-17:00(平日) 厳守!
  •  登録場所:留学生支援チーム (本郷キャンパス 工学部8号館1階)※窓口PCで入力

*注意* 登録期間最終日は混みあいますので、早めに登録される事をお勧めします。

The School of Engineering and Graduate School of Information Science and Technology have their own registration system to recommend international self-supporting students for private scholarships.

Students who wish to apply for scholarships which require university’s recommendation have to register for this system.

• Please note that students who have registered before have to register AGAIN in the period outlined below.You need to register twice a year for this Registration System (the end of Feb. and the end of Aug.)
  • If you cannot come to the OIS for registration by yourself,  please ask someone (your laboratory staff, friend) to register on your behalf in the registration period stated below.
  • In case your application is incomplete, we will contact you by call or email. Please keep checking your email so that you can respond immediately.
  • Registration Period:
    29th August 2016 (Mon) – 1st September 2016(Thu) 9:00-12:00.13:00-17:00(weekday) PUNCTUALITY!
  • Registraion Place:
    Office of International Students(OIS), School of Engineering (Engineering Building #8, 1st floor)

*NOTICE* For registration it would be crowded on the last day of the registraion period !!